2012. augusztus 11., szombat

'Hetijelentés'

Nagyon igyekszem türelmesnek lenni, és persze nagyon jó lesz a vénasszonyok nyarán és azon túl még sok éven át élvezni a ház nyújtotta örömöket, de meglehetősen idegörlő a teljes augusztusra ott tervezett nyaralás helyett a heti ingázásra költeni a nyaralás árát, és látni ugyan fejleményeket, de egyben szembesülni azzal, hogy itt mi augusztusban már egy napot sem fogunk eltölteni; bár igazság szerint azzal is: mennyire szép és szerethető lesz ez a ház a végén! 




Íme a heti fejlemények: 

Elkészült Kelet-Közép-Európa valószínűleg legszebb téglafala a leendő terasz lezárásaként. Segített, hogy az építésvezető fejébe vette: bebizonyítja, hogy a számára külsőre csak egy kőművesproduktumot jelentő téglakályhánál ezerszer szebbet tudnak készíteni. Hát tulajdonképp  azt kell mondjam sikerült. A falbeugró szándékosan letisztult formavilága saját érdemem, közepére kerül a még tavaly beszerzett bontott gipsz angyalfej. 





A terasz burkolata még mindig lóg a levegőben. Nagyon szerettem volna természetes követ ide, de még nem találtunk olyat és olyan áron, ami ne jelentene komoly tehertételt tekintve a terasz jelentős méretét.  Így a kivitelező győzköd az antikolt térkő mellett, magam pedig kapaszkodok mindenféle természetes anyagba ami fellelhető; el kell dönteni hamarosan. 

Leier Castrum térkő: 5200.- Ft / m2
Antik bontott kerámia (!) térkő: az ár alku tárgya
Kígyókő lapok: 7200.- Ft / m2

Halad a gépészet, elkezdték elhelyezni a fűtéscsöveket, és megkapta a végleges aljzatot az első helyiség. A tetőt, manzárd födémet szigetelik, felkerült az álmennyezet. 



Elkészült az utcafrontról a bejárathoz vezető híd fémszerkezete. 


A gyerekek persze már az építési területen is találnak elfoglaltságot, azért nekünk elég stresszes az aktuális fejlemények megbeszélése mellett arra is koncentrálni, hogy egyikük se kössön ki fejjel a betonkeverőben, ne verje ki a másik szemét a kardként lobogtatott betonvassal és miért is ne az új szandáljában szánkózna épp valamelyik a sóderdombon. Azért mivel alapjában jól nevelt gyerekek, többnyire beérik az izgalmasabb munkafolyamatok szemlélésével, a munkások faggatásával, az agyagos talajba vésett rajzokkal, vagy a kövekből és kavicsokból készült építményekkel. Azt azért megengedtük, hogy mindenkinek kerüljön kéznyoma a jövőben is látszódó betonba. ..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése