2012. augusztus 25., szombat

Álmatlan éjszakák

Elkövetkeztek azok az idők, amikor éjszaka többször felriadok arra, hogy valami fontosat elfelejtettem egyeztetni, megbeszélni, ami aztán gyakran fajul odáig, hogy nem bírván soha többé elaludni, azonmód nekiülök emailt írni vagy előveszem az adott 'aktát'. 
Tegnap éjszaka például a konyha egyik sarokelemének méretei és elrendezése zaklatott fel és mivel kissé hosszúra nyúlt az esténk is, muszáj volt megállni, hogy ne nyissam ki a számítógépet és vegyem elő a konyhaterveket, végül nagy nehezen és egy hosszan kitartott savászana segítségével  sikerült pirkadatig elnapolni a problémát. 

Ha a múlt heti állapot a befejezés hajrájára való rákészülést sugallta, ez be is vált, mert tegnap a ház egy méhkasra emlékeztetett: szorgos gépészek, kőművesek és burkolók hada kerülgette egymást. 

Nem bánom hogy a burkolók nem kezdtek a hét elején, mert így viszont minden helyiségben átbeszéltük újra a burkolási mintákat. Így a biztos, de azért nagyon várom a jövő hetet amikor már rögzítve is látom őket. 



Véglegesedik néhány további részlet. 



Kiválasztottuk a benti falszíneket. Nagy dilemma volt itt a vágyott felületek és az árak aránya. Ha kisebb a ház, talán bevállalom, hogy csakis Farrow & Ball színeket engedjek a falra. Ezeknek a természetes köves színeknek tényleg nincs párja és minden egyéb festéket legalábbis a F&B színkártya mellett vizsgáltunk, bár így sajnos minden enyhén műanyagnak és harsánynak tűnik. 
Szintén nagyon szerettem volna a nappaliba egy különleges mosott-fényes felületet, amelyet az Oikos festékeivel mindenképpen, de akár a Tikkurila Taika festékével is meg lehetett volna kísérelni, de az az igazság,  hogy ezek ára is jócskán túlmutatott azon a bizonyos tűréshatáron. Így a pigmentekkel bővel megáldott szép mély szín is megteszi majd remélem, illetve még a Tikkurila szín-receptúráját is megpróbáljuk egy ide jobban passzoló, köves-púderesebb hatást keltő, ráadásul jóval kedvezőbb árú festékkel vegyíteni, míg a falak fényét egy harmadik márka utólag felfújt falfényével szeretnénk elérni. 

Nem tudom még, hogy lesz-e antik hatású előszobafalam
Kék-mustra a Farrow & Ball-nál
A színárnyalat és a selyemfény mindenestre marad

Hasonlóan problémás a külső puderszerű lehelet-vakolat elmélete. A fotóról, amit mintának benyújtottam sajnos kiderült: egy olyan régi francia házról készült, melynek felújításakor a közeli márványbánya produktumának örleményét fújták a falra. No comment. A festés nagyon drága lenne. A hagyományos szemcsés vakolóanyagnak egy verziójára mondtam, hogy esetleg ismerkednék vele mintafelületen, de nem szerettem bele. Nincs megállás: fel kell térképeznem a vakolatpiacot, nem nyugszom bele a vereségbe, mert ez a kettő azért lássuk be, nem ugyanaz:

Márványörleménnyel fújt házfal
Jub vakolat






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése