2011. június 28., kedd

Mennyből az angyal - Az előzmény

Tulajdonképp már jóval előbb szerettem volna a belső dolgok, főként a burkolatok kérdésével részletesebben foglalkozni, de már annyira babonásak lettünk az elhúzódó tervezési és engedélyezési fázis miatt, hogy nem igazán jött a lendület. Most, hogy lett építési engedély, kicsit pánikba is estem, mert a kivitelező viszont rajtra kész, nekünk pedig a fejünkben még nem feltétlenül forrott egységes egésszé a sok apró részlet. Pedig ha valamit szeretnék elkerülni, hogy előbb kelljen valamit megrendelni, minthogy lett volna időnk átgondolni.

Bár kirajzolódtak körvonalak, én azért biztos ami biztos, segítség után néztem. Magán és munka ügyben is volt már dolgom lakberendezőkkel, stylistokkal, belsőépítészekkel, de bevallom eddig sajnos kevés pozitív tapasztalattal gazdagodtam. Néhány a típushibák közül:
  • Volt valaha pár jó ötlete, de saját kliséitől elvonatkoztatni képtelen, ha passzolnak az adott ügyfélhez, ha nem. Utóbbi személy ad absurdum csak zavaró tényező, afféle kellemetlen mellékhatás. 
  • 1-2 órás konzultáció álcája alatt nemigen történik más, mint kellemesen megteázik, önmagát fényezi, leszólja az esetleg már meglévő ötleteket, valamint konkurenseit. Sajnos csak a legerősebb lelkületű ügyfél meri korbáccsal elhajtani, mert eleve bizonytalan volt benne, hogy mit várhat el. 
  • Megbízásai rapszodikusságát egy new york-i sztárügyvéd gázsijának beillő díjszabással szeretné kompenzálni
  • A berendezések kapcsán nem tud elvonatkoztatni a kétségtelenül mutatós, ámde szigorúan hét számjegyű árral bíró daraboktól, melyek ráadásul ugyanazon két-három hazai forgalmazó portékái, vagy nyilvánvalóan saját érdekeltséggel bírnak. 
  • Amint nagyvonalakban kiélte kreatív hajlamait, a megrendelő „apró-cseprő” ügyei már hidegen hagyják, épp azok, amelyek egyébként személyessé tehetnék a végeredményt és az együttműködést. 

Mindazonáltal rendületlenül bíztam benne, hogy találok megfelelő partnert a tervezéshez.  A régóta böngészett szaksajtó kapcsán a hazai szakemberek közül, munkája, stílusa alapján rég tudtam kivel szeretnék legjobban együtt dolgozni, így hihetetlen megkönnyebbülés volt, amikor Konnerth Zitával már az első találkozáskor minden tekintetben teljesnek tűnt köztünk az összhang. (Ilyesmiket szoktak írni a magazinokban is, nem?) Minthogy vannak azért saját határozott elképzeléseink, abban maradtunk, hogy néhány konzultáció keretében a hiányzó inputokkal, a bizonytalanságok elhárításával, forrásokkal segít a kialakításban. 

És valóban: a konzultáció konzultáció volt, amely során a mi személyünk,  elképzeléseink álltak a középpontban. Mindvégig a saját ötleteinkre, felvetéseinkre reagálva spontán hangzottak el valódi szaktudást tükröző, használható, kreatív ötletek, és az öt órányi közös gondolkodás után egy valóban hasznos összefoglalást és képanyagot kaptunk kézhez.


Folyt köv..... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése