2011. június 20., hétfő

És lőn engedély!

Bár még várjuk a jogerőre emelkedést, így babonából lehet, hogy nem lenne szabad elkiabálnom, de megkaptuk az építési engedélyt! 
A februári beadást követően meg kellett várnunk a MÁV hozzájárulását, minthogy 6 méteren belül van a telek vége a vasút pályától, majd egyéb szervekre is sor került, ahol többnyire szabadságon vagy kiküldetésen, vagy továbbképzésen tartózkodtak az illetékesek, és hát sajna én sem voltam a helyszínen, hogy többnyire hatékony állhatatosságommal ösztönözzem fürgébb ügyintézésre az érintetteket. De a végére csak révbe értünk - talán. 

Mivel a tervekről menet közben nem írtam, van némi lemaradásom annak megosztásában, hogy végül hogy alakult a dolog. Abban maradtunk, hogy bár bizonyára nagyon sok időt fogunk ott tölteni, nem költözünk semmiképp, ezért alapvetően nyaraló / hétvégi ház funkciót fog betölteni a ház, de akár egy egész nyáron át, netán vendégekkel se legyen szűkös, illetve akkor sem, ha később mégis meggondolnánk magunkat. 

Az volt a cél, hogy minimális hozzáépítéssel jussunk élhető terekhez, és amiben csak lehet és érdemes az eredeti külső formákra alapoznánk. 

A belső 

Az alsó szinten kerül kialakításra a két gyerekszoba / vendégszoba és egy fürdő. Itt lesz még egy tároló, a gépészet, illetve az egyik szobából opcionális kijárat a kertbe. 



A középső szinten egyterű nappali - étkező - konyha, mellékhelyiség és egy gardrób. Itt helyezkedik majd el az ominózus kályha is, amire egy következő bejegyzésben még visszatérek. 



A manzárdban lesz a háló egy fürdővel. A terven még javításra szorul a fürdő, mivel itt a torony beugróját burkolt zuhanyzónak szeretnénk és a fürdő többi részét is tágasabbra képzeltük. 


A külső

A homlokzat alapvetően jó, de akad pár bizonytalanság. Egyrészt a baluszterek kapcsán félünk egy esetlegesen félresikerült formából / anyagból adódó kevéssé kifinomult végeredménytől. Az első homlokzat sem akar valahogy szép lenni, az egészből valahogy hiányzik még valami. 



Mivel a külső finom tökéletlensége mellett a belső kialakításban, a burkolatok kiválasztásában, a belmagasság optikai növelésében, az elképzelt eklektikus  berendezés stilisztikai finomításában úgy éreztem némi útmutatásra szorulok, segítséget kértem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése