2016. január 24., vasárnap

Megküzdök a mumussal

A szép nagy terek vesztese a gyerekfürdő a lakásban. Valamit valamiért, de az adottságok így alakultak, komolyabb - és tulajdonképpen indokolatlan - átalakítás nélkül, de még így is egy jelenlegi mosdó-zuhany kisebb bővítésével sajna a gyermekpancsolásra csak 2,71 m2 jut.  A jó hír, hogy a mellékhelyiséget nem ide kell beszuszakolni. A rossz, hogy azon kívül hogy kicsi, még cső is. És nincs ablaka.

Nagyon boldoggá tesz, hogy a gyerekeim partnerek a tervezésben. Véleményeznek, bírálnak és a legfontosabb, hogy meglepő határozottsággal tolmácsolják az elképzeléseiket. A szobáikról majd később, de az ott is megmutatkozott három eltérő 'designszemlélet', valamint a tágabb élettér körvonalazódó stílusjegyeivel való összehangolás tovább bonyolította a kérdést.

Úgy döntöttem, hogy miközben összeáll a többi tér és már a források, konkrét beszerzendők után is kajtatok, bátran szembeszállok a legnagyobb kihívásnak ígérkező minifürdő szellemével.

Amíg még az egész nem realizálódott és csak álmodoztam, az első gondolataim fekete-zöld-fehér egzotikus-pálmafás hangulat körül forogtak, ilyesmi (nahát, Leo meg mit summog ott?) :

 
  

Miután fiúgyermekem érzékeltette: hozzá semmi shabby-vintage, inkább afféle techno-kubista vonulatban gondolkozna, minthogy közös területük, inkább lemondtam a pálmákról.

De én sem eresztem könnyen a koncomat, úgy határoztam, hogy az eredeti pálmás-trópusi vonalból megtartom a színeket vezérmotívumnak, de modern formavilágba öntöm őket. A minitérre előirányzott óvatoskodó lakberendezési szabályoknak némileg fittyet hányva inkább a figyelemelterelés: egy-egy látványos fal koncepciójában gondolkoztam. A már boncolgatott geometrikus gondolatok közül az összeforgatott háromszögek mintavilágával szemezek egyelőre és az ominózus art decos színkombináció kibővítésével, kaleidoszkópos szórásban. A  színeket még finomítom, egyelőre egy fellelt fotót használtam az egyszerűség kedvéért. Az élénk mázas kerámia mozaik (van háromszög formában is) és a fehér nyers felületű fal nekem még mindig sugall trópusokat és art decot-t is, legfeljebb modernebb kivitelben. A padlóburkolat szintén geometrikus, de egyszínű grafit a játék kedvéért.





A vitás pont már csak az elrendezés, hogy a két lehetőség közül hova rakjam a mosdót, egyelőre nagyjából mindenki másra szavaz a családban, azt hiszem megkérdezem a gépészeket is miután megkapirgáltuk a falakat, bár a nagyja még a válaszfalaknak is 35-45 cm, nem vicceltek a századelőn.

   



A látványképek fapadosak, de mivel csak magamat és a családot kell velük meggyőznöm, nem kecsegtetek senkit órákon át generálódó fotó realisztikusabb stylingolt csodák kreálásával. Bocsi, meg kell várni a kész-fotókat. A 'kisfürdő' megvilágításról is csak egy minta-fotó, a természetes fény indirekt bevilágítását valahogy így fogom imitálni:




A folytatásban: jó, jó, jön már a konyha; púder-Versailles; és Könyvtárgalériák, ....többek között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése