2013. július 15., hétfő

Kertterv újratöltve

Nos, az előző inspirációkon kívül adott volt hát a "kipucolt" terep, a császárfa, és még pár tűlevelű óriás. Mivel elég nagy a kert, szerettünk volna árnyékos és napos, cserjés és gyepes részeket, valamint hogy a végén ne csak a teraszt, hanem az egész kertet használjuk; veteményest és gyümölcsfákat, de díszfákat, sok virágos növényt is, sziklakertet, mű-tó nélküli vízes hangulatot;  illetve a gyerekeknek sem épített játszótereket, hanem a kertbe olvadó búvóhelyes-természetes elemeket. És mindenképp szerettük volna a szomszéd pléh-garászokat kiiktatni a panorámából. Összességében mozgalmas-változatos, természetesnek ható, de nagyon is átgondolt kertre vágytunk, amely önmagában is érték és egy sokadik generációnak is élményt nyújt majd.

Már csak partnert kellett találnunk a dologhoz, mert az eddig tesztelt kivitelzők nem igazán váltották be a reményeket és terv sem volt papírra vetve. Többek ajánlására kerestük meg a Magnólia Art Kft.  szakembereit, akik nem estek kétségbe az arts & crafts megnevezéstől, miután ők is utánajártak, úgy dolgozták át a kerttervet, hogy már első ránézésre tökéletesen lenyűgöztek, mert éppen olyasmit láttam a papíron, amit szerettem volna.

Így néz ki hát a kerttervünk újratöltve veteményessel, vádival, sok gyümölccsel, teraszokkal és lankákkal, természetes anyagokból készülő úttal, támfalakkal és befuttatott díszkapuval, lepkekerttel, fűzalagúttal, fára függyesztett hintával. Máris nagyon szeretem és most, hogy már a kerti építmények készülnek, megkezdődött a növényvadászat közösen a Magnólia szakembereivel, erről írok a következőben...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése