2012. július 20., péntek

Elkészült a tömegkályha

A kályha a háznak talán az az eleme, amely a legtöbb utánajárást igénylte. Ráadásul a kivitelezés többször is meghiúsult a legkülönfélébb okokból, de hétfőn végre megérkezett a kivitelező, mára pedig el is készült a kályha.
A fennakadást többek közt az is okozta, hogy feltétlenül ragaszkodtunk hozzá: a kályhába kerülő hőcserélő patkó segítségével a kályha biztosítsa elsődlegesen a központi fűtést is. Bár ezt a kályhaépítő szakember nem támogatta szívéből, szakmai kifogás nem merült fel, a gépészetünk már eszerint került megtervezésre, és két hete végre a megfelelő patkót is megtaláltuk, amely ha jól értettem az egyetlen hazai gyártású típus, amely megfelel az EU-s előírásoknak. Utóbbi nélkül pedig történetesen törvényellenes ilyet beszerelni.

Szóval hétfőre minden összeállt és miután kijelöltük a kályha alapját és átbeszéltünk mindent, magára kellett hagynom a szakembert egész hétre. Saját szemünkkel így nem is láttuk a készülő kályhát, de az építésvezető fotózta nekem a fejleményeket.

Azt sajnálom, hogy nem láthattuk a kályha belsejének kialakítását, szerettem volna én is ilyen módon jobban megérteni, átlátni a működését, de talán kapunk még dokumentációt, mert a kályhaépítőnek tanítványa is részt vett az építésben, aki elméletileg fotódokumentálta a lentieknél részletesebben is az építményt.
És a meglévő fotókról az sem látszik jól, hogy alakította át a kályha a térérzetet.

Tetszik a szép régi téglafelület a minimál formákkal. Egyelőre meglátjuk hogy mutat majd a tégla a környezetében, de most nem elképzelhetetlen, hogy festettre változik majd egyszer a felülete.

HÉTFŐ




SZERDA






PÉNTEK





ÉS EGY HÁZ FOTÓ HÉTFŐN:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése