2013. szeptember 23., hétfő

Az ötcsillagos szálloda *****

Múlt hét vége felé két és fél napot gyermekek nélkül tobzódtunk a birtokon. Na nem mintha pihentünk volna - voltunk vadászaton, nyolc fős - öt fogásos vacsorát adtunk, így épp a tervezett sok alvás, a hévízi lubickolás, meg ilyenek maradtak el. De nem baj! Mert mostantól ezt akár havonta megtehetjük.
Igen, ahogy az utolsó délelőttön a csodás napsütésben az immár majdnem elkészült kertünkben gyönyörködtünk a lépcsőn ülve (végtelen boldogságunkban szemet hunyva a teraszon még zajló garanciális műkő javítás fölött), aznap épp 12 éve kedvenc férjem így szólt:  " Te, tulajdonképpen nekünk van egy ötcsillagos szállodánk. "
És ezzel az egy kis mondattal végre értelmet nyert az egész. Mert egy rakás ismerősünk célozgatott rá, hogy esetleg nem vagyunk teljesen normálisak: a ház árából mennyit utazhatnánk. Azért megjegyzem egyiknek sincs három gyermeke. És hány nyaralás és hosszú hétvége maradt el amiatt, hogy csak tervek voltak, de mindig akadt valami fontosabb és aktuálisabb. Így pedig beülünk az autóba és röpke másfél óra alatt a saját paradicsomunkba csöppentünk. Még csomagot sem kell vinni! Igen, én bizony oda is felszerelkeztem mindennel.
És bár nincs cukorhomok és trópusi tengerpart, sem metropolisztikus kultúrélmények, ott van nyáron a Balaton, télen Hévíz, gyógy-perverzeknek még akár Zalakaros is, a kirándulások, a biciklizés, és még nagyon sok gyerek- és felnőtt program amit többször sem un meg az ember. A környék egyetlen komoly hendikepje a gasztrosilányság. Az éttermek fájdalmasan provinciálisak, de még húst is Budapestről exportálunk ha tehetjük.
Így építő és népszerűsítő jelleggel tavaszig biztosan megszülöm a régóta tervezett 'Keszthelyéskörnyéke-blogot'. Kreatív elmék cím javaslatait addig is szívesen veszem!

De vissza a jelenbe: szóval majdnem kész a kertünk és ZÖLD! Máris kinőtt a fű és minden csodás, csak egy növénybe kötöttem bele. És elvetettem a téli salátákat a veteményesbe! Még hátravan a mulcsozás és az előkert véglegesítése. De az előkert úgyis egy külön bejegyzés. Jöjjenek a fotók:

Fura, hogy mennyivel kisebbnek tűnik így a kert. 

Itt még kicsit ritka a zöldfűszer-szekció és a szomszéd
építészeti csodák is láthatók, de reméljük nem sokáig!

Imádjuk a téglafalat! És szerencsére a négyféle
burkolt felület is jól sült el végül. 

A sajnálatosan gerberára hajazó retro-piros kasvirágváltozat
volt az, amivel nem sikerült megbarátkoznom. 

A fillérekért vásárolt bontott kerítés feketére festve szuper-elegáns!

Az esős napokon állítólag többször megtelt az esőkert alias wadi,
mi csak a gyanúsan megemelkedett szitakötő-populációval
szembesültünk. 


A saláták még nem látszanak, de
nemsokára a veteményes is kizöldül 



-----------------------------------

És megtörtént az anyagpróba is: a konyhába, a fürdőbe és a hálóba is szerencsére minden passzol. Persze a blackout anyaggal majd nem lesz ilyen átlátszó a kedvenc textil-freskóm és szerintem a szürke ikatos marokkói cucc is jól néz ki vele. De mi lesz a fallal? Fessék vagy ne fessék? Találtam egy nagyon szuper tapétát is, kár hogy már sok lenne a minta. Bááár, a színek viszont annyira passzolnak. Hajjaj!




Zoffany's Arden by Melissa White
Zoffany's Arden by Melissa White

2 megjegyzés:

  1. Üdvözlet! Nagy élmény volt végignézni-olvasni a blogod. A kezdetektől a megvalósulásig nagyon sok jó és rossz élménnyel lettetek gazdagabbak. Gratulálok az eredményhez, bár nekem a modernnek mondott minimál stílus jön be, ebbe a házikóba beleszerettem. A legjobban az előkertből eltűntetett téglaégető helye és a fölötte átívelő lépcső híd teszik. Tényleg, ott egy kis melléképület kapott helyet? Emellett a ház kettős színezése (fehér-szürke) és a tető anyaghasználata is nagyon tetszik. Mi is szeretnénk építkezni, most vettük meg a telkünket, ha esetleg privátban tudnál közelítő értéket mondani a felújításotokra-átépítésre, azt megköszönném. Üdv, Dávid (meregzsakk kukac yahoo pont com)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dávid! Köszönöm a kedves szavakat és örülök, hogy akad, ami tetszik a házban. Az utcafronton tárolók kaptak helyet.
      Egy új telekkel sok munka következik még, sok erőt és kitartást kívánok hozzá! Ami a felújítás értékét illeti, őszintén szólva sosem adtam össze, és ez azt hiszem szerencsés, ha így is marad. Az építőiparban vannak sarokszámok a felújítás és az újépítés négyzetméteráraira vonatkozóan. Bár ezeket nekünk is megadta a kivitelező az induláskor, én sajnos nem emlékszem melyek voltak pontosan, de gondolom interneten is megtalálhatók. Remélem segítettem.

      Törlés